SolarPower - uusiutuvaa voimaa

#1

Juteltiin Pertin OH7KP kanssa eilen, että tutkimus ja projekti painopistettä voisi ajaa powerin suuntaan. Tai siis lähinnä sen varmistamiseen.
Aurinkopaneelit on ehkä kätevin tapa ja keskustelun aikana tuli esille useamman jo joko kokeilevan tai asiasta tietävän enemmänkin.

Tähän voisi asiasta kerätä hyviä ja huonoja kokemuksia. Enkä malta olla jälleen viittaamatta Julianin OH8STN kokemuksia asiasta. Keskustelussamme Pertin kanssa olimme yhtä mieltä siitä, että lataus säätimien on oltava RF-hiljaisia.
Tähän voitaisiin kerätä muutenkin infoa sähkön keräämisestä, varastoinnista ja muihin asiaan liittyvistä.

#2

RFI ja USB laturit
Tässä aika hyvä pätkä siitä, millaisia RF pohjakohinaa aiheuttavia vehkeitä ihmisillä on. Kun näitä alkaa olla riittävästi, nousee pohjakohina jo peittämään tavan ULA tms lähetyksiä. Ja äkkiäkös siitä on kierre valmis.

Sama asia myös muiden lataimien kanssa. Erityisen huolestunut olen näistä aurinpaneelimyyjistä, kun kysyy millainen RFI mittaus on tehty. Pari viikkoa kesti toimittaa jotain dokumenttia asiasta. Sitte ei enää soitellu.

Mutta tietämättömät voivat ostaa halpaa ja hyvän näköistä.

#3

Hei
Keskustelimme siis 2m toistimilla ja mukana oli muitakin ääniä. Tuosta tutkimisesta ja kokeiluista olisi hyötyä itse kullekin esim. kesämökillä. Painopisteiden siirtoja en ymmärtänyt puheissa muutettavan, mutta mielenkiintoisen tutkimuskohteen kylläkin löytyvän auringon ja tuulen hyödyntämisestä. Noilla muilla keskustelussa olleilla äänillä tuntui olevan paljonkin kokemusta ja jospa lähiaikoina saataisiin muutkin hieman infoa jo tehdyistä rakenteista.
73 de Pertti, OH7KP

#4

Täältä sain aikanaan omia paneeleita ja muita edullisesti (edullisimmin). Eilen just pohdin, että laittaisin talon eteläpäädyn seinään nk kattokolmioon pari paneelia ja länsiseinälle vielä yhden. Näillä radioaseman sähköntuotto pitäisi onnistua - myös talviaikaan. Vaikka valo tulee matalalta, niin lumen heijaste lisää tuottavuutta.
Paneelien ominaisuuksista sen verran, että toiset ovat kranttuja jopa pienestä varjosta paneelin alueella. Toisilla auringon suunta on kovin merkitsevä. Sitten on uudempia paneeleita, missä nämä ominaisuudet ovat vähemmän merkityksellisiä.