Baofeng UV-5R resetti?

Osaako joku neuvoa, kuinka resetoidaan Baofeng UV-5R:n mikroprosessori. En löydä service manuaalia netistä, Yritin ohjelmoida kanavia muistiin ja nyt ei taajuudet vaihdu. FM-radio kuuluu ja 2m bandi kuuluu, molemmialla vain yksi taajuus. Valikkoon, jossa on reset-komento ei pääse. Tosi kiinalainen homma. Kai T. OH7EML. Muuten, Onnistuisikohan tuo resetti kaapelin kautta, jos tilaisi kaapelin?

Lueppas toi jos siitä olis apua.

www.oh5ag.com › pdf › Baofeng 5 ohje OH1TH

Tuon mukaan (ja englanninkielisen mukaan) yritin ohjelmoida taajuuksia. Mutta sitten prossu sekosi. Ei anna mennä enää valikkoon, jossa on se reset-komento. Tuo kaapeli ei ole kallis ja Chirp-ohjelma on ilmainen. Tilasin kaapelin 7 eskoo, viipyy kai kuukauden. Jatketaan sitten harjoituksia. Jos ei sitten onnistu, pitää avata kotelo ja etsiä piirilevyltä, joko oisi reset-jumpperi.

Lopultakin sain käsikapulan toimimaan. Syynä oli NÄPPÄINLUKKO. Nyt sain siirretyksi muistissa olevat tiedot kaapelia pitkin tietokoneelle. Uuden taajuuslistan siirto tietokoneelta Baofengiin ei vielä onnistunut, mutta mietitään…

Elä nyt vielä säre kapulaa! Jospa sille vielä löytyy käyttöä.
Minä tappelin kuukauden, mutta nyt Baeofeng UV-5R alistui tahtooni. Pääsen testaamaan sitä.
Osta ohjelmointikaapeli (alle kympin) ja lataa netistä Chirp-ohjelma. Kirjoita netin hakuun “Chirp download” tai “Baofeng sofware”.

 1. Windows 10 kone: lataa ja asenna asennusohjelma, valittaa kovasti, mutta asenna silti.
  Ubuntu kone, messua: sudo apt-add-repository ppa:dansmith/chirp-snapshots, sudo apt-get update, sudo apt-get upgrade,
  sudo apt-get install chirp-daily
 2. Windows-kone: kirjoita hakuruutuun “Chirp” ja käynnisä se.
  Ubuntu: Kirjoita “sudo chirpw”, linux executablen nimi päättyy tosiaan w:hen.
 3. Liitä kapula kaapelilla USB-porttiin ja kytke siihen virta. Jos olet aiemmin ohjelmoinut taajuuksia Baeofengiin, downloadaa
  ne Chirpiin, niin on näet tiedoston oikean rakenteen. USB-porttia joutuu etsimään, minulla W10-koneessa oli COM3 ja Ubuntussa USB2.
  Kun tiedosto on näkyvissä, voit alkaa muokkaamaan sitä. Laita taajuudet itselesi järkevään järjestykseen. Minä laitoin 20 ensimmäistä ns. suoria taajuuksiaja 2metrille ja 20 seuraavaa toistimia, sitten muistipaikkoihin 51+ 10 UHF-taajuutta ja 10 UHF-toistinta. Ohjelmassa on myös import ja export-toiminnot, joten kaveripiirin kesken voitte jakaa tiedostot ja saada identtiset kapulat. Oikein ohjelmointi on tärkeää, sillä Baofengin taajuusaluerajat ylittävät amatööribandirajat, laite on ilmeisesti jo myyntikiellossa USAssa ja saattaa tulla myyntikieltoon myös Suomessa.
 4. Ota kaapeli irti ja resetoi kapula. MENU-nappi ja 40 ja MENU. Aseta teho. MENU 2 MENU. Low=1W High=4W. Taajuusaskellus. MENU 1 MENU. Aseta taajuusväliksi 25 kHz. Näppäinlukko pois. MENU 24 MENU. OFF-asentoon.
 5. Kapula VFO-tilaan keltaisesta napista. Virta pois ja kytke kaapeli. Virta päälle. Nyt voit ladata kapulaan uuden taajuuslistan. Kun siirto on valmis, irrota kaapeli ja pääset kokeilemaan. Kanavatilaan keltaisesta napista. Jospa se siitä. Eihän tuo ole kallis, jos ei sitten järkevää käyttöä löydykään. :)