Digi-interface

EDIT HUOM: Selaa viestiketjun loppupäätä nähdäksesi viimeisimmän version printistä. Otin aiemmat pois sotkemasta kun alkoi paisua melkoiseksi kuvasekamelskaksi :laughing:


Kerhoon on tullut viimeaikoina mukaan paljon uusia amatöörejä ja monilla vanhoillakin jäsenillä lienee reikälevyille yms kasattuja digimode interfaceja,
joten jo jonkun aikaa ollaan kerhoilloissa ja muissa tilanteissa puhuttu kunnollisen piirilevyn tekemisestä sellaisilla komponenteilla joita on helposti saatavilla.

Keskusteluissa saamieni ideoiden ja toiveiden pohjalta olen nyt piirrellyt yleismallisen piirilevyn.

Tässä hieman speksejä suunnittelusta:

 • Yleismallinen. Piirilevy voidaan kalustaa omien tarpeiden mukaan erilaisilla liitäntämahdollisuuksilla tai johdottaa suoraan. Paikat on varattu myös merkkiledeille ja audiotason säätöön tarkoitetuille trimmereille.
 • Kytkennässä mukana audiolinjat sisään ja ulos, sekä PTT, FSK ja CW.
 • Tietokoneen COM portilta tuleva kaapeli voidaan liittää suoralla kaapelilla interfaceen.
 • Liitäntämahdollisuus myös CW avaimelle.
 • CW avaimen kytkeminen katkaisee tietokoneelta tulevan CW linjan. Voidaan kytkeä helposti myös toimimaan rinnakkain niin halutessa.
 • Komponentit helposti saatavilla. Etenkin audiomuuntajien kohdalla tämä on tärkeä speksi, koska erilaisia muuntajia on paljon ja miljoonalaatikon pohjalta löytyvälle muuntajalle tällaista yleiskäyttöistä piirilevyä ei kannata suunnitella. Suunnittelussa käytetty muuntaja on saatavilla uutena noin 2e/kpl.
 • Piirilevyllä maataso vain radion puolella. Tietokone kokonaan erotettuna.
 • Piirilevy täyttää iTead studion suunnittelusäännöt, jolloin piirilevyä voidaan teettää painettuna isompi määrä. Hinta arviolta muutaman euron per levy.

Nyt kaipaisinkin kommentteja printistä. Onko mukana kaikki tarpeellinen? Huomaako joku jonkun virheen tai ajatusmokan? Voisiko jonkun asian tehdä toisin/paremmin?

Kuvasta puuttuu vielä osien merkinnät jne. Nämä lisään vielä lopullisiin kuviin jolloin ne myös painetaan piirilevylle.

Pienellä porukalla ollaan ideoitu, että näitä voisi teettää läjän ja tilata myös audiomuuntajia, sekä optoerottimia. Näistä voisi sitten tehdä kittejä joita jäsenet voisivat ostaa kohtuulliseen hintaan itselleen. Näin jokaisen ei tarvitsisi tilata osia erikseen ja saisi helposti yleismallisen interfacen painetulla printillä.

Olisi myös mukava tietää kuinka moni olisi kiinnostunut näistä kiteistä eli kannattaako lähteä tilaamaan? Kiinnostuksensa voi ilmaista vaikka tähän keskusteluun. Toki osa on ilmaissut jo kiinnostuksensa myös kerhoilloissa ja käydyissä keskusteluissa.

73 de Reijo OH7GGX

EDIT: Ensimmäinen ajatusmoka havaittu. Korjattu versio tulee hetken päästä :slight_smile:
EDIT2: Korjaus tehty. Miltäs nyt näyttää?
EDIT3: Lisää päivitystä

Hyvä ajatus tuo kitti. Onko myös jotain koteloa ajateltu samalla, meinaan kun on nuo kiinnitysreiätkin?
Muistithan katsoa ettei poraukset tule liian pienillä reiillä, jos joskus jonkun osan joutuu vaihtamaan.
Paljonko kitin hinnaksi tulisi?

Pikkuprinteissä olen usein tehnyt ns. “näkkileipä” periaatteella, että isolla levyllä onkin esim. 4 korttia, jotka on helppo irroittaa.
Tämä ei ehkä taida vaikuttaa valmistushintaan, mutta isoja sarjoja tehdessä sitä käytetään, jolloin juotosvaihekin nopeutuu.

Koteloinnin ajattelin jättää jokaisen omaan harkintaan. Levy on mitoilla 8x10cm eli sen mukaan voi katsella sopivaa koteloa.
Olisin halunnut kaikki liittimet samalle puolen levyä, jolloin ne olisivat voineet olla suoraan kotelon takareunassa kiinni.
Liittimiä tuntui kuitenkin tarvitsevan vähän joka lähtöön erilaisia käyttäjätarpeita ajatellen, joten piirilevyn leveys tuli rajoittavaksi tekijäksi.

Itse ajattelin tehdä niin, että sijoitan toisen puolen printistä liittimineen suoraan kotelon takaseinään ja toisella reunalla levyä olevat liittimet tuon esimerkiksi lattakaapeleilla myös kotelon takaseinään kiinni. Merkkiledit puolestaan voi johdottaa kotelon etureunaan ja ehkä CW avaimen liitännän myös.

Poraukset ovat softan oletusporauksia noille kyseisille komponenteille. Signaalivetojen paksuutta olen sen sijaan kasvattanut reilusti (padit näyttävät pieneltä niiden rinnalla). Jos tuntuu, että ovat silti liian pienet, niin voin tutkia olisiko niitä varaa suurentaa :slight_smile:

Koska tuo piirilevyn koko on rajoitettu, niin se sulkee myös tuon näkkileipä periaatteen pois. Tosin kyseisellä valmistajalla tämä ei edes ole sallittua, mutta hinta on puolestaan todella edullinen.

Kitin hinta määräytyy pitkälti sen perusteella mitä siihen laitetaan mukaan. Rigiin tulevia liittimiä/johdotustarpeita ei kannata laittaa, koska ne ovat rigikohtaisia. Kitissä olisi ehkä mukana vain printille tulevat toiminnan kannalta välttämättömät osat, muut osat voisi jokainen kalustaa mielensä mukaan. Nythän siinä on varauksia sellaisillekkin osille ja liittimille, jotka eivät ole välttämättömiä mutta osa kiinnostuneista tuntui niitä siihen haluavan.

Hinnoista tiedän tässä vaiheessa vasta tuon mitä ensimmäisessä viestissä mainitsin (printti muutama euro, audiomuuntajat pari euroa/kpl). Optot alle 50senttiä/kpl ja etuvastuksia löytynee kerhon kaapista valmiina. Jos haluaa lisäksi merkkiledit, audiolle trimmerit ja liitinpuolen kalustaa, niin näille tulee tietty oma osansa. Sekä tietysti kotelointi.

Eli yksinkertaisimmillaan (kaapeloinnit suoraan printille ilman ylimääräisiä liittimiä, turhat lisävarusteet jätettynä pois, jne) kitille tulee hintaa todella minimaalisesti. Käytännössä varmaankin noin 10euroa. Tämä on kuitenkin vasta pelkkää arviota, lopullinen hinta nähdään kun projekti alkaa olla lähempänä toteutusvaihetta :slight_smile:

Itselleni piirtelin myös tällaisen version, missä kaikki muut liittimet (paitsi CW avaimen liitäntä) ovat samalla puolella printtiä ja voidaan sijoittaa suoraan kotelon takaseinään kiinni. Tämä levy on noin 7,5 x 10cm.

Tämä levy ei kuitenkaan täytä kaikkien toiveita, koska liittimiä on vain tarpeellinen määrä :smiley:
Toki jos suurin osa onkin sitä mieltä, että kannattaa mieluummin tehdä tällainen toteutus, niin siihenkin on tämä printtisuunnitelma olemassa :slight_smile:

Ajatuksia kehiin vaan, niin saadaan porukalla tästä mahdollisimman hyvä!

Minusta olisi fiksua että liittimet olisivat etupaneelissa. Miten lie sitten se audiosignaalilinjan häiriöttömyys radioon tuosta d-liittimestä? Millainen sen kaapelointi olisi? Pitäiskö d-9:ltä laittaa omalla vaipalla piuhat audioon? Vedä maata tuonne radion liittimelle audion ja muiden välille. Padejä kannattaa suurentaa, “kokemusta on”! Firman logo?

73 OH7NE

Tarkoititko etu vai takapaneelissa? Itse laittaisin liittimet takapaneeliin ja etupaneeliin merkkiledit sekä tuon cw avaimen liittimen (CW_PADDLE). Levynhän voi toki sijoittaa koteloon kummin päin haluaa, jolloin liittimet ovat joko etupuolella tai takapuolella sen mukaan kummin päin levyn sinne pistää.

Audiolinjat on rigin päässäkin yleensä ihan samassa liittimessä kuin muutkin liitännät. Suojattua kaapelia kannattaa toki käyttää. Jos hifistellä haluaa, niin multicore audiokaapelia jossa on jokaisella parilla vielä oma suojaus (näin audiokarvat ovat omassa suojauksessaan) :slight_smile:
En kuitenkaan usko, että PTT tms linja aiheuttaa sen enempää mitään häiriöitä audiolinjaan. Ulkoa tulevat häiriöt kannattaa luonnollisesti eliminoida.

Pitää tutkia tuota padi asiaa. Softa ja printtifirman suunnittelusäännöt asettavat omat rajoituksensa, mutta niiden rajoissa koitan toki tehdä printistä mahdollisimman hyvän ja kauniin :slight_smile:

Minun puolesta printit voidaan tehdä myös tällä jälkimmäisellä idealla, jos suurin osa on sitä mieltä. Itsekin näkisin sen parempana, kun tällöin kaikki liittimet (paitsi se avaimen liitäntä) olisivat valmiiksi samalla puolen printtiä eikä koteloinnissa tarvitsisi tehdä ylimääräisiä johdotuksia.
Ylimääräiset liitännät kuitenkin putoavat sitä myötä pois, joten kelpaako se kaikille?

Kerhon logo on ihan hyvä idea myös, jos se johonkin mahtuu? Tosin siinä tapauksessa pitäisi ehkä saada hallitukselta päätös, että näitä kittejä ruvetaan kerhon nimissä kasaamaan. Nythän tämä on vasta omaa tuotostani jota olen tehnyt käytyjen keskustelujen pohjalta.

Päivitykset alempana!

Päivitetty versio alempana! (Saiskohan nämä turhat viestit jotenkin pois? Otin ainakin vanhat printtikuvat pois sotkemasta, mutta en saanut poistettua itse viestiä).

Lisäsin radion puoleisen D-liittimen tyhjälle nastalle padin, kun tuli sellainen toive että siihen voisi tarvittaessa kytkeä sitten jotain.
Ja sovittelin printtiä vielä hieman, että pitäisi mahtua Partcon myymään suht edulliseen alumiinikoteloon (jos mitat vain pitävät paikkansa).

Myös komponenttien hinnat kiinnostivat, joten kasasin hieman alustavaa ja ennenkaikkea vain suuntaa antavaa listaa.
Olen eritellyt peruskomponentit jotka printille tarvitaan (halvimmillaan interfacen hinnaksi jää siis vain näiden osien hinta), sitten on muu kalustus printille sen mukaan kuin kukin haluaa printin kalustaa. Kaikkeahan ei ole pakko laitta ja esimerkiksi kolmannen audiomuuntajan peruskomponenteistakin voi jättää pois jos tupla RX:lle ei ole tarvetta. Kolmantena listassa on erilaisia välipiuhoihin tulevia liittimiä, jotka pitää tietenkin valita radion mukaan sopivat.

Tässäpä tuo lista:
EDIT: Päivitetympää listaa jäljempänä :slight_smile:

No unohtuihan siitä vielä se yksi parannus mikä piti laittaa, eli optiopaikka vastukselle radion puoleiseen PTT linjaan (PTT:n ja GND:n välille). Jotkut radiot tarvii pienen esi"alasvedon", jotta PTT toimii optolla ohjattuna. Nyt sille vastukselle on paikka printillä. Jos PTT toimii ilman niin silloin sitä ei pidä tietystikkään laittaa :slight_smile:

73 de Reijo OH7GGX

Ja vielä lisää parantelua. Nyt on paikat suojadiodeille optoja varten, jos joku pelkää sarjaportin negatiivisten jännitteiden rikkovan opton :slight_smile: En ole koskaan kyllä käyttänyt ja ehjänä on kaikki optot edelleen, joten noita ei ole välttämätöntä kalustaa. Ovat siinä optiona kuitenkin. Diodiksi käy vaikka 1N4148.

Printit tilattu. Liitteenä kuva lopullisesta versiosta jollaisena se lähti. Trimmerit vaihtuivatkin vielä viimetipassa Piherin valmistamiin. Näin kaikkia komponentteja, audiomuuntajia lukuunottamatta, saa helposti Partcolta. Audiomuuntajia on puolestaan tulossa suoraan jenkkilästä.
Komponenttien tarkempia hintoja pystyn kertomaan vasta kun tiedän millaisissa määrissä niitä pystytään tilaamaan. Pyytäisinkin, että jokainen kiinnostunut laittaisi alustavaa infoa minulle omakutsuosoitteeseen siitä montako kittiä olisi halukas ottamaan ja millaisella varustelulla.

Tässä vielä komponenttiluettelo ja esimerkkihintoja välipiuhojen liittimille.

Perusosat:

 • Piirilevy
 • Etuvastukset optoille
 • Optoerotin 4N25
 • Audiomuuntaja Xicon 42TM016-RC

Lisäkalustus:

 • D9 runkoliitin naaras
 • Plugi stereorunkoliitin Marushin
 • Stereoplugi runkoliitin kytkimellinen
 • Trimmeri Piher
 • LED 5mm
 • Suojadiodit 1N4148

Kotelointi:

 • Alumiinipeltikotelo 43x72x143
 • LED kaulus

Esimerkkejä välikaapeleihin tulevista liittimistä:

 • 3,5mm stereoplugi muovinen 1,5e / kpl
 • 6,3mm stereoplugi muovinen 1,5e / kpl
 • DIN-liitin 4nap (FT-1000MP) 0,7e / kpl
 • DIN-liitin 7nap (ICOM) 0,8e / kpl
 • DIN-liitin 8nap (ICOM) 1,0e / kpl
 • Minidin 6nap 0,8e / kpl
 • D9 uros + kotelo 1,0e / kpl
 • D9 naaras + kotelo 1,0e / kpl
 • 8-nap. MIC liitin (vanhat ratiot) 4,5e / kpl

Tuo listassa oleva kotelo on siis tämä:
partco.biz/verkkokauppa/prod … ts_id=9303

Sillä varauksella, että printin sekä kotelon annetut mitat todella pitävät paikkansa. Testaan tämän heti ensi tilassa kun saan ensimmäiset printit ja mallikappaleen kotelosta käsiini. Jos ei jostain syystä mitat pidäkkään paikkaansa, niin katsotaan sitten miten tehdään (esim joku toinen kotelo tms).

Koteloa ei ole pakko kittiin ottaa, niinkuin ei myöskään kolmea audiomuuntajaa jos tarvitsee vain 2 (1 linja sisään ja 1 ulos). Ilmoita siis varustelutaso jolla kittisi haluat, niin osaan tilailla tavaraa sen mukaan :slight_smile:

Käykö nämä Argentilta saatavat ysipinniset kulmaliittimet:

argentdata.com/catalog/prod … cts_id=121
Hinta olisi kohtuullinen usd 0,37 ja tilauskin olisi lähdössä viikonloppuna.

Arto

Moi,

Laitoin sähköpostia. Laskeskellaan mikä on lopputulos, kun nopeasti putoaa toisesta firmasta saatavia alennuksia pois jos tilaus hajautuu moneen paikkaan. Mutta sähköpostissa tarkemmin.

73 de Reijo OH7GGX

Kitit voisi myydä tällaisina paketteina ja näillä pakettihinnoilla. Mahdolliset kerhon saamat alennukset komponenteista menisivät sitten kerhotoiminnan hyväksi. Tämä varmaan kaikille ok? :slight_smile: Kitti on jokatapauksessa edullinen!

Kitit 1-3 ovat 2audiomuuntajan versioita (1rx linja) ja kitit 4-6 ovat 3audiomuuntajan versioista (2rx linjaa)

Kitti 1 = Printti + peruskomponentit 2 audiomuuntajalla (ei koteloa, liittimiä, ledejä, trimmereitä, yms optioita). Hinta 10e
Kitti 2 = Printti + 2 audiomuuntajan täyskalustus printille (ei koteloa). Hinta 17e
Kitti 3 = Printti + 2 audiomuuntajan täyskalustus + kotelo. Hinta 24e

Kitti 4 = Printti + peruskomponentit 3 audiomuuntajalla (ei koteloa, liittimiä tai optiokomponentteja). Hinta 12e
Kitti 5 = Printti + 3 audiomuuntajan täyskalustus printille (ei koteloa). Hinta 20e
Kitti 6 = Printti + 3 audiomuuntajan täyskalustus + kotelo. Hinta 27e

Huom! Kitteihin ei kuulu välipiuhat interfacen ja tietokoneen/radion välille. Ne ovat joka radiolle erilaiset, joten jokainen tekee mieleisensä itse. Sopivia liittimiä voidaan pistää tavaratilaukseen mukaan JOS olet ilmoittanut tarpeesi ennenkuin osat lähtevät tilaukseen. Toimi siis nopeasti jos haluat tilata myös liittimet (katso hinnat erikseen Partcon sivuilta), muuten joudut hankkimaan piuhatarpeet itse.

Eli siis jos haluat tällaisen kitin itsellesi, niin laita sähköpostilla tietoa omakutsuosoitteeseen ja kerro montako kappaletta haluat ja mitä kittiä.

Teen vielä koekappaleet saatuani testikasauksen ennenkuin pistän isompia määriä tilaukseen, jotta kenenkään ei tarvitse ostaa sutta säkissä. Sen verran joudutaan siis odottelemaan ennenkuin kitit ovat konkreettisesti saatavilla. Jos huomaan koekasauksessa jotain ongelmia (etenkin hintaan vaikuttavia), niin infoan niistä tänne foorumille.

73 de Reijo OH7GGX


LISÄYS 23.09.2012:
Hieman infoa välikaapeleista niitä tarvitseville:

Tietokoneen ja interfacen väliin tulevat kaapelit:

 • Audiot sisään ja ulos viedään normaalitilanteessa standardilla 3,5mm plugi-plugi kaapelilla. Nämä voi ostaa marketista valmiina tai tehdä itse.
 • PTT, FSK ja CW tuodaan standardilla “suoralla” RS232 kaapelilla. Näitäkin saa marketista, mutta suosittelen tekemään itse jos haluaa olla varma kytkennästä. Huom! Ei saa olla ns.“nollamodeemikaapeli” jossa on piuhat ristissä. Tähän tarvitaan suora kaapeli jossa on kaikki nastat kytkettyinä.

Interfacen ja radion väliin tulevat kaapelit:

 • Interfacen päässä on aina D9 liitin radiosta riippumatta. Piuhan radion puoleiseen päähän puolestaan pitää tarkistaa erikseen kyseisen radion manuaalista mitkä liittimet siihen käy ja mihin nastoihin pitää viedä mikäkin signaali. Huomaa myös että esimerkiksi DIN-liittimiä on jopa samalla pinnimäärällä useampaa eri lajia, eli katso tarkkaan mikä on oikea tyyppi juuri sinun radioosi. Alla pari esimerkkiä eri radioille.
 • FT1000MP: Radion päähän tarvitaan 4-nap. DIN-liitin + 5-nap. DIN-liitin + 6,3mm stereoplugi, sekä mahdollista tupla RXää varten 3,5mm stereoplugi. Tässä radiossa on muitakin kytkentämahdollisuuksia, joten riippuu täysin omista tarpeistasi miten kannattaa laittaa. Omaani tulevat edellämainitulla tavalla.
 • IC-7400 / IC746PRO: Radion päähän 7-nap. DIN + 8-nap. DIN (HUOM! Esim tätä on kahden muotoista samalla pinnimäärällä) + 6,3mm stereoplugi.
 • FT-897: Radion päähän 6-nap. MiniDIN + 3,5mm stereoplugi.
 • IC-735: Radioon 8-nap. DIN + 6,3mm stereoplugi
 • Muut radiot: Katso manuaali :slight_smile:

Kaapelimateriaali:

 • Audioille voidaan käyttää esimerkiksi ns.“diodikaapelia” (tunnetaan myös nimellä RCA-kaapeli). Tätä ei löydy kerholta valmiina, mutta liittimien mukana saadaan tilattua metritavarana. Hinta lienee karvan verran yli euron per metri. Jos tarvitsee tilata, niin ilmoita montako metriä haluat!
 • PTT, FSK ja CW voidaan viedä missä tahansa notkeassa (mielellään suojatussa) kaapelissa, jossa on riittävän monta karvaa tarkoitukseen. Tähän tarkoitukseen löytyy kaapelia valmiiksi kerholta (jakoon tarkoitettua), joten erikseen tilaaminen ei ole välttämätöntä ellei halua juuri jotain tiettyä tavaraa.
 • Jos radion puolella audiot tulevat samaan liittimeen PTT, FSK ja CW nastojen kanssa, niin niiden vieminen samassa kaapelissa onnistuu kyllä mutta esimerkiksi ison linukan kanssa saattaa ilmetä RF häiriöitä. Jos haluaa pelata varman päälle, niin audiot kannattaa viedä omalla suojatulla kaapelillaan.

Entä mitä tehdä jos koneessa ei olekkaan enää COM porttia?
Kiinasta saa tilattua parilla eurolla (postikulut sisältyy hintaan) näppäriä USB-RS232 adaptereita. Tällaisella voit tehdä USB portista COM portin. Näitä löytyy esimerkiksi DealExtremestä erilaisia malleja. Kaikkien toimivuudesta en voi mennä takuuseen, joten kannattaa kysellä kokemuksia etukäteen hyväksi todetuista malleista.
Itselleni on tulossa yhtä DealExtremen myymää mallia kunhan paketti ehtii Suomeen, joten sen käsiini saatuani pystyn kertomaan tarkemmin kyseisen mallin toimivuudesta tässä tarkoituksessa. Tilasin kerralla useamman niin joutaa joku menemään rikkikin :wink:

Toivottavasti tämä lisäys selvensi kaapelikuvioita :slight_smile:

Ensimmäiset kaksi koekappaletta kasattu ja niiden pohjalta tein pieniä trimmailuja jotka tulevat seuraavaan printtierään. Ei kuitenkaan toiminnan kannalta mitän radikaalia, joten nykyiset printit myydään pois aivan ensimmäisenä.
Muutokset olivat lähinnä padien suurentelua ja liittimien paikkojen pientä trimmailua koteloon asennusta ajatellen. Kytkentä ei ole muuttunut.
Jos joku kuitenkin ehdottomasti haluaa jäädä odottamaan seuraavaa printtierää oman kittinsä osalta, niin ilmoittakoon siitä minulle sähköpostiin.

Jokatapauksessa nykyinen printtikin on toimiva ja allekirjoittanut ajeli sellaisella kontestia viikonloppuna eli kelpaa jopa kisakäyttöön =)

Ohessa kuva jossa muutosten pitäisi näkyä. Kuvassa D9 liittimet näyttävät olevan osaksi ulkona printiltä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että Eaglen kirjastossa olevan D9-liittimen kotelon ulkoreunojen paikat eivät pidä paikkaansa. Edelliseen printtiin olin asetellut ne luottaen Eaglen kirjastoon, koekappaleessa huomasin ettei liittimen reuna olekkaan aivan printin reunassa, joten trimmasin sen tähän seuraavaan printtierään. Tein kuitenkin nykyisellä printillä oman interfaceni ja koteloin sen, joten käyttökelpoinen se on nykyiselläänkin kun vain ottaa asian koteloidessa huomioon.

Tilauksista sen verran, että tähän mennessä niitä on tullut enemmän kuin tavaraa vielä on käsissä. Laitan lisäerän tilaukseen todennäköisesti jo tänään. Jakelen kitit siinä järjestyksessä kun tilaukset ovat tulleet, joten ensimmäiset saavat ensimmäisenä ja osa joutuu valitettavasti odottamaan lisäerän saapumista. Toisaalta lisäerässä nuo parannukset printtiin on tehty, joten olkoon se palkintona kärsivällisestä odotuksesta.

Ja vielä epäselvyyksien välttämiseksi tarpeellinen huomio! Valitus ja palautusoikeutta kiteillä ei ole! Nämä eivät ole kaupallisia tuotteita, vaan puhtaasti harrastustoimintaa joista tekijä ei saa senttiäkään. Jos jotain jää välistä, se menee kerhon kassaan toiminnan tukemiseen. Eli kun tilaat kitin niin sitoudut siihen, että tilaat vain harrastuspohjalta tehdyn rakennussarjan jonka kasaaminen ja toimivuus on täysin omalla vastuullasi.

Pyrin tottakai auttamaan mahdollisissa ongelmatilanteissa parhaani mukaan. Kerhoilloissa voidaan myös porukalla tutkailla kittejä ja vaikka kasaillakkin niitä. Seuraavaan HamsteriXiin koitan saada myös jonkinlaista juttua kitistä, joka toivottavasti helpottaa rakentelussa.

73 de Reijo OH7GGX
digi_interface_final_versio2.png

Tähän mennessä tilanneet ovat saaneet maksuohjeet sähköpostiin.
Toimitan kittejä tulevaan kerhoiltaan, joten ne jotka ovat saaneet sähköpostia voivat tulla noutamaan kittinsä kerhoillasta. Poikkeuksena ne, joiden kanssa on sovittu erikseen postittamisesta postikuluja vastaan.

Kittejä on vapaana vielä 3kpl. Eli vielä muutamalle löytyy, jos joku haluaa.
Lisäeriin tarvitaan sitten jo isompi joukko uusia tilauksia, joten kannattaa olla nopea jos haluaa kitin vielä tästä erästä.

Hinnat löytyy ylempää tästä ketjusta.

73 de Reijo OH7GGX

Vielä löytyy 1kpl :exclamation: 2audiomuuntajan versiota koteloineen eli Kitti3. Joku nopea ehtii sen vielä saamaan.
Seuraavaa tavaraerää varten tarvitaankin sitten isompi määrä tilauksia, ettei jää iso kasa komponentteja varastoon seisomaan.

73 de Reijo OH7GGX