Harjoitus

Kerholla on jälleen MPK ry:n ja P-K:n Viestikillan kanssa yhteinen viestiliikenneharjoitus 25.-26.11. Harjoituksessa toimii vasta-asemia Etelä-Suomessa. Tilaisuus on tekniikasta kiinnostuneille sekä radioamatööreille. Harjoituksen päämääränä on testata ja kehittää datasiirtoa sähkötysradiolla ja tietokoneella. Aluksi kerrataan ja tarkistetaan käytössä olevat radiot, antennit ja tietokoneohjelmat. Sitten tutkitaan ja testataan järjestelmää sekä tehdään esityksiä ja suunnitelmia jatkokehittämiseen. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osataan kytkeä PC ja radio yhteen sekä käyttää yhteydellä ohjelmistoja. Mukaan voi halutessaan ottaa omia laitteita. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Pertti Karttuselle sähköpostilla pertti.karttunen(at)gmail.com tai 0400 467573. Tervetuloa yhteiseen mielenkiintoiseen tapahtumaan!

Onkohan tähän kurssi-ilmoitukseen lipsahtanut kuukausi väärin?? Onko todella MARRASkuu??
Toisaalla on mainittu viestiliikenneharjoitus, joka on LOKAkuulla mutta päivämäärät samat.

Epäilee Alpo / OH7vl

Hei
viestissä on tosiaan ollut selkeä panimovirhe ajankohdan suhteen!
:blush:
Eli oikea päivämäärä yhteiselle viestiliikenneharjoitukselle on 25.-26.10. Harjoituksessa toimii muutama vasta-asema Etelä-Suomessa. Tilaisuus on tekniikasta kiinnostuneille sekä radioamatööreille. Aiempia tietoja ei tarvitse olla. Harjoituksen päämääränä on testata ja kehittää datasiirtoa sähkötysradiolla ja tietokoneella. Aluksi opiskellaan käytössä olevat radiot, antennit ja tietokoneohjelmat. Sitten tutkitaan ja testataan järjestelmää sekä tehdään esityksiä ja suunnitelmia jatkokehittämiseen. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osataan kytkeä PC ja radio yhteen sekä käyttää yhteydellä ohjelmistoja. Mukaan voi halutessaan ottaa omia laitteita. Järjestäjät tarjoavat majoituksen, saunan sekä ruokailut hyvässä seurassa! Lisätietoja ja ilmoittautumiset sunnuntaihin 19.10. mennessä Pertti Karttuselle sähköpostilla pertti.karttunen(at)gmail.com tai 0400 467573. Tervetuloa yhteiseen mielenkiintoiseen tapahtumaan!
73 de oh7nge

Kutsu OI7AX on mitä todenäköisimmin workittavissa 80 ja 160 m CW lauantai-illasta sunnuntaihin puoleen päivään.
73 Arto

Viestiliikenneharjoituksen tunnelmia

Viikonlopun aikana tuli kokemusta ja näkemystä kaikilta osa-alueilta jatkopohdiskeluun ja -kokeiluun. Ja jälleen kerran tuli selkeästi esille, että yhteistyöllä ja yhteisillä harjoituksilla saadaan omaa tietämystä ja kokemusta hyvin lisättyä. Tosin eri asemien henkilöstö oli jo ennestään kokenutta ja ammattitaitoista väkeä, joten sitä arvokkaampia olivat huomiot! Vasta-asemina meillä olivat Inkeroinen, Lahti, Lohja ja Espoo. Sunnuntaina päästiin liikennöimään ja kokeilemaan teholla, joka ohjelman kautta säädettynä oli ehken 0,4 W antennille menevää. Aika pienellä teholla kulki kotimaan yhteydet!

Harjoituksen aikana tuli toivomuksia, että pidettäisiin ensi vuonnakin tämän tyylinen harjoitus. Harjoituksen luonne, aika ja paikat pitää meidän vielä suunnitella yhdessä. Taitaa olla, että tämä meidän konsepti on aivan toimiva, mutta ainahan kehitystyö vaatii arviointia ja keskustelua. Olen ilmoittanut Mpk ry:lle, että harjoitus halutaan pitää ensi vuonna.

Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille!
73, Pertti