ITÄ-SUOMALAISET RADIOHARRASTAJIEN KESÄPÄIVÄT 2018 JUUKA

Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät vuonna 2018 pidetään
8.6-10.6.2018 Tuopanjoen kylätalolla Rantakyläntie 141,83950 Ahmovaarassa.

Tuopanjoen kylätalo on Juuan kunnassa.

Tuopanjoen kylätalon Web-sivut:

sites.google.com/site/tuopanjokiseura/home

Tapahtumapaikka sijaitsee kartalla täällä:

goo.gl/maps/krrQkgHo9FK2

Tapahtumaan ovat tervetulleitta kaikkien radioharrastealojen harrastajat.

Infot/kyselyt & Majoitusvaraukset & Aamiais ja Lounasvaraukset:

La-Belair/OH7BA Mika [email protected] tai luuri 044-755 14 04

PS. Katso tapahtuman esite alta klikkamalla esitettä jolloin se suurenee
isommaksi !

Hamssibandin workkijat pääsevät kusoilemaan leirille Kolin ja Savon 2m-6m krossaritoistinten OH7RAC ja OH7RAD kautta sekä bandilta, että netistä Echolink-verkon kautta.

Varkauden suunnalla liikkuvilta 2m mobileilta Savo välittää radioteitse puheyhteyden Kolille, joka on 2m käsiradion kantaman päässä Juuan leiripaikasta. Savon OH7RAD taajuus on 144,650 MHz simplex, ja Kolin OH7RAC 144,525 MHz simplex, kumpikin aliäänellä CTCSS 85,4 Hz.

Jollei ole Kolin tai Keski-Savon 2m kantamassa, niin tietsikan tai androidipuhelimen Echolinkilla pääsee mistä päin Suomea hyvänsä workkimaan leiriasemia lähellä leiripaikkaa olevan Kolin toistimen OH7RAC-R välityksellä.

Leiriohjelmassa lauantaina klo 14 alkavan esitelmäjakson aikana voi kysellä SRT ry:n turvaviestintätoistinten tekniikasta ja toteutuksesta, sekä tutustua niiden käyttöön kusoilun merkeissä. Lauantaina kokeillaan yhteyksiä myös DMR-, Zello- ja TS3-verkkojen kautta.

Linkkejä:

Echolinkin yhteysohjeita Savo-Karjalan toistimille: viewtopic.php?f=15&t=225&start=80#p2547
Echolink-app puhelimille: lh3.ggpht.com/P_k457ZlEJTJvxula … 20-h310-rw

Koli OH7RAD: fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaajuuskirja/OH7RAC
Savo OH7RAD: automatic.sral.fi/index.php?st=756

Suomen Radioturva ry SRT: radioturva.fi/

T: - Juha OH7HJ

Kuvia 1.Kuvia 2.Kuvia 3.Kuvvii 4.Savo-Karjalan 2m-6m toistinverkkoon OH7RAC-OH7RAD pääsee Echolinkin ohella vaihtoehtoisesti Zello-puheradioverkon kautta. Arin OH7FES kotiasemalleen Lieksaan rakentama Zelloradioportti yhdistää Kolin toistimelle OH7RAC. Kumpaakin softaa esiteltiin tapahtumassa.

Tämä gateway käyttää radioporttia hoitavan tietsikan ääniin kytkettyä tavallista pientä 2m käsiradiota etäyhteyden muodostamiseen Kolille, joka välittää yhteyden samanaikaisesti edelleen OH7RAD:lle Savoon 6m kantataajuutensa kautta.

Zellolla voi toteuttaa radioportteja omilla radioilla eri yhteyksille. Etäyhteyttä voi workkia joko androidipuhelimen Zello-appilla, tai tietsikan Zellosoftalla. Zellossa on kymmeniä suomalaisia lupavapaita puheryhmiä, joita voi kuunnella heti. Zello sallii useiden eri kanavien kuuntelun samanaikaisesti.

Lisää: Kriisi- ja turvaviestintä TUVI: Digimodet ja X-toistimet

T: - Juha OH7HJ