La aktiivisuutta pohjois-karjalaan

terve vaan kaikille!
tälle foorumille olis mukava saada kirjoituksia kaikilta vanhoilta ja uusilta länkkyharrastajilta,
kun jolan kerhokaan ei enää ole toiminnassa.
ei muuta kun aktiivisuutta ja antenneja laittamaan kondikseen ja asemia ääneen ei siellä enää
suurta trafiikkia ole ja ei pohjakohinatkaan ole vaivaamassa.
syysterveisin la asema J.T :unamused:

Joo LA/Citizen bandilta sitä ittekkin vuonna 1988 aloitteli ns. “mopo iässä” ensimmäinen tukiasema La oli Zodiac m5126 kanavia ruhtinaalliset 22+11a joka oli pelastuslaitoksen käytössä hätäjaksona minne rehti kansalainen pystyi mobile vene tms värkistä pyytämään apua… hätäkeskuksessa kunnassa oli radioauki ja sitä rataa… ensimmäinen radio oli isän luvalla otettu kun ikä ei riittänyt näin ollen olin taajuudella isän valvonnan alla ja laajennetulla luvalla joka oikeutti myös liikkuvana työskentelyn! personal.inet.fi/cool/oh7kim/fin … a_lupa.jpg

Myöhemmin ammattikouluiässä ja siitä eteenpäin innostus aseman kehittelyyn kasvoi ja tulihan sitä qsoiltua sinne sun tänne skippikeleillä kun niitä oppi ymmärtämään olisiko joku pikkusen alle 200 maatakin puheella tullut workittua “Se oli se willi nuoruus” kuva niiltä ajoilta… personal.inet.fi/cool/oh7kim/fin/kuvat/vanha.jpg tuon jälkeen sen aikainen viestintä virasto suositteli amatööriksi lukemista kuulema qsot sujui sitä tahti joten noin 10v viiveellä kävin RA-tentin!

Tuolloin liikennettä oli paljon nythän taajuus tarvitsisi piristeruisketta eli liikennettä jotta kipinöitä saisi mahdollisten alottelijoiden “pöksyihin” jotta radiokipinä roihahtaisi tulille! mm. moni La/CB radioharrastaja on käynyt Itä-Suomen radioharrastajien päivillä sekä OH7ABE:n tapahtumassa Nurmeksessa että OH7AB:n tapahtumassa Liperissä ja kiinnostunut tapahtuman kautta RA touhusta lisämausteena harrasteeseensa… nyt kahden tapahtuman kautta 2-3 uutta lupaa on suoritettu ja saatu paperit joka todistaa sen että toimintaa kannattaa esitellä monessa radio foorumissa!

Nykyisinhän La:lla saa käyttää 40 kanavaa ja modena saa olla am fm usb lsb taajuudet välillä 26,965-27,405 tuossa esimerkki edellä mainitusta nyky CB-puhelimesta rxtx-tuote.fi/index.php?vali … n2&tuote=Y

mukava purra rättiä tuollakin jaksolla maakunnassa löytyy mukavia isäntiä ja persoonia joilla jutut ei lopu kesken ja skaalaa riittää elämän osa alueilta!

Ai… Tämäkin laji on vielä elossa…
Itselläni on pemareita puoelenkymmentä, mutta ei ole ollut kovin paljoa käyttöä moisille.

Aikoinaan tuli kanavia kuunneltua, mutta rätinpurenta ei oikein puraissut…

JiiPee

Joo okei.
Laitettiin männäviikolla uusi laa-asema pystyyn kuorevaaralle,polvijärveltä kymmenkunta kilometriä joensuuhun päin.
Syöttöpiste noin 7 metriä maanpinnasta ja noin 140metriä meren pinnasta,antenniksi tuli 1/2 aaltonen 5.5metrinen alumiinikeppi.
Kannattaa kokeilla ch31fm elikkä 27.315 “sale” asemaa
ps.vielä sitä ollaan aktiivisia länkyssäkin… syksy terveisin J.T :stuck_out_tongue:

On minullakin joku lallaririki komerossa vielä tallessa, sellainen, johon opettelin skannerin rakennusta, ja onnistuinkin! Hyvä ratijo sikäli, että vaikka onkin pelkkä AM, niin vastarissa on niin luiskareunainen filtteri, että kuuntelee ihan siistillä äänellä myös FM:ää.

Hamssi jo olin, kun lallatinkanavia aloittelin kuunnella, ja monta uutta tuttua sieltä tulikin Lappeenrannan seudulla koulussa ollessa. Moni opiskeli myöhemmin hamssiksi, ja tuli sekä innokkaita kerhokavereita OH5AB:lle, että kovia diiäxäreitä. Jojensuusta tuli tietenkin Josi tutuksi.

Antennikin olisi vielä tallessa, puolen aallon tikku, jos saisin sen laittaneexi joskus ylös. Olisiko tuolla vielä sen verran liikennettä kuunnella, että kannattaisi laittaa?

Törö törö!

Itellä olis pari Mocoma:n purkkia joutilaana:

  1. Pääteaste särki: Ei anna tehoja edes keinokuormaan
  2. elävä vehjä selkku laitteella.

Onko kellään tarvetta tolle rikkinäiselle? Ja onko vinkkejä ton selkku vehkeen irrottamiselle?

Molemmat ovat nyt Polvijärvellä ja minä etelän kylmyydessä (PK-seutu). Ovat 22-kanavaisia

de OH2FBY/7

Törötörö!

Nyt ois hakusessa auto-aneetti. Saatais tänne Juuka-Polvijärvi alueelle uusi vasta-asema…

Asennustapa suht vapaa, koska vanhempi kottero on kyseessä ja siihen kärsii tehdä reikiä :slight_smile: