Lähtevien QSL-korttien lajittelu

Seuraava erä QSL-kortteja lähtee vuodenvaihteen jälkeen. Kortit voi toimittaa kerholle 31.12. mennessä lajiteltuina.

Suurin osa korteista on tähänkin asti ollut esimerkillisesti lajiteltu. Kiitokset siitä!

Kuitenkin jokaisessa erässä on valitettavasti ollut myös sellaisia korttinippuja joita ei ole vaivauduttu lajittelemaan millään tapaa. Niiden lajitteleminen on ottanut merkittävän osan koko hommaan käytetystä ajasta. Kerhon QSL-managerilla riittää hommaa kyllä korttinippujen yhdistämisessä ja tarkastamisessakin, ilman yksittäisten jäsenten korttien lajittelua. Siksipä toivonkin, että jatkossa lähtevien laatikkoon ilmestyy vain lajiteltuja nippuja. Lajittelemattomat niput palautetaan jatkossa lähettäjän omaan QSL-pussiin eivätkä ne lähde eteenpäin ennenkuin ne on asianmukaisesti lajiteltu.

Kortteja ei siis saa tuoda laatikkoon tällaisessa järjestyksessä: K, OH, LA, SM, OH, BG, JA, SM, F, JA, DL, OH, K, IZ, W, IK, jne…

Sen sijaan kortit saa tuoda laatikkoon joko:
a) Virallisten ohjeiden mukaisessa (suositeltavaa) järjestyksessä. Parhaiten varmistat tämän tulostamalla kortit asianmukaisella lokiohjelmalla suoraan tietokoneelta, mutta käsinkin pystyy kortit pitämään järjestyksessä jos haluaa.
b) Aakkosjärjestyksessä mikäli prefiksien mukaan järjestäminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta. Tästäkin lähtötilanteesta minun on jo helpompi laittaa kortit oikeille paikoilleen.

Tällä tavalla homma pysyy kaikille mielekkäänä ja kortit lähtevät ajallaan.

Ohjeita lajitteluun löytyy liiton sivuilta: sral.fi/sral/qsl.html

Lisäksi olisi toivottavaa, että käsin täytettyihin kortteihin vastaanottajan kooli kirjoitettaisiin niin selkeästi ettei sen tulkinnasta jää epäselvyyttä. Kortit kiertävät monen lajittelijan kautta ennen perillepääsyä, joka tarkoittaa sitä että kortit saattavat moneen kertaan eksyä väärään osoitteeseen mikäli koolista ei saa selvää.

Uusia kortteja suunniteltaessa kannattaa myös tutustua liiton ohjeisiin: sral.fi/info/qsl-kortit.html . Kortit voi suunnitella käytännössä melko vapaasti, mutta lajittelun ja pakkaamisen kannalta olisi mielekästä mikäli vastaan ottajan kooli löytyisi oikeasta yläkulmasta ja kortin koko olisi oikea. Ylisuuret kortit tahtovat pakatessa kärsiä.

Mukavaa Joulun odotusta ja paljon DXiä ensi vuodelle!

73 de Reijo OH7GGX