Kunhan Diplekserit alkaa olla valmiita, niin ollaan mietitty seuraavaksi mahdolliseksi rakenteluprojektiksi LC mittareita. Sellainen olisi hyvä apuväline rakentelijoille, joten rakentamisesta olisi varmasti hyötyäkin. Mittari voisi olla toteutettu AVR tai PIC piirillä ja LCD näytöllä.
Kytkentä on loppujenlopuksi suht yksinkertainen, ja valmiista kytkennöistä ja ohjelmakoodeista muokkaamalla saisi varmaan tarkoitukseen sopivia.
Kalleimmat osat olisivat luultavasti AVR tai PIC piiri ja LCD näyttö, mutta nekään eivät mahdottomia maksa. Osia voitais tilata kimppatilauksena, kunhan tiedetään olisiko projektille laajempaakin kiinnostusta. Kerholla on myös jäsenten käyttöön läjä AVR piirejä, joten niitä ei välttämättä tarvitsisi tilata erikseen. Ne vain ovat pintaliitosmallia, joten sitten pitäisi tehdä jossain kunnolliset printit ihan aluksi.
Olisiko tällaiselle rakenteluprojektille kiinnostusta? Laittakaahan tänne foorumille infoa jos kiinnostuitte tai mikäli on jotain ideoita tähän tai muihin rakenteluprojekteihin liittyen.
Näitä rakenteluiltojahan voisi pitää kerhoillan sijasta vaikka lauantaisin? Todettiin diplekserien rakentelussa sen toimivan paljon paremmin, kun voi paremmin keskittyä itse rakenteluun ja aikaakin on reilummin kuin arki-iltana.
Pystytkö Jussi kysymään saadaanko jyrsiä läjä printtejä AMK:lla?
Voin auttaa jyrsimisessä ja piirrellä kuvat/tehdä gerberit valmiiks. Toki joku muukin voi jos haluaa.
Jyrsintä varten pitää olla foliotiedot, padit ja poraustiedot eli kolme tiedostoa, jos löytyy muutkin oheistiedostot niin ei haittaa ollenkaan, vaan saattaa jopa helpottaa. Niinjoo ja työkalutiedostot kannattaa tehdä valmiiks myös, niin ei tarvitse manuaalisesti niitä syötellä joka vaiheessa jyrsintää. Noi hoituu todella kätevästi Proteuksella (ja toimii loistavasti sen AMKin jyrsimen kanssa yksiin), mutta myös PADS ja Eagle tekee homman.
Terve
Kasailin reikälevylle pickillä lc mittarin, ongelma kohta on toi lm311 piirin käyntiin lähtö,
ensin oli kytkentä virhe sitten sopivien kelojen läytäminen miljoona laatikosta heh,
tuon piirin pitäisi käydä jossakin 550khz paihheilla, sain käymään sen 500khz kieppeillä,
paras tarkkuus saadaan kunpiiri käy ja kukkuu 10-15% alle 655khz
kytkentä johtojen pituus pitää olla mahdollisimman lyhyet siis ne kytkimet, jotta virhe näyttämässä olis mahdollisimman pieni,
toi kelojen koko jossakin nettisivulla ollut 100mikrohenryy jossakin sitten 82mikroo ja konkkien koko jotain 1000pikoo
+1000pikoo releelä kytkettynä,
Onko jo joku muukin pähkäillyt asian kanssa.
De Eikka oh7er
Lipsahti väärä kooppikuva ensteks tänne, konkkaa mitatessa näytössä taajuus tota luokkaa 35774khz