Linukan puhdistaminen tupakanhajusta...

Sattui tuossa kevättalvella että verstaalle tuli pari linukkaa jotka olivat olleet himo tupakkamiehen pöydällä…vuosia. Haju oli hillitön ja muutenkin ulkoasu epäsiisti. Linukat oli tarkoitus ottaa käyttöön mutta tupakanhaju piti saada pois. Tämä Heatkit sb-220 oli työläämpi, malli oli vanha ja mieli teki “vähän” modernisoida sitä.


Etulevy.jpg

Aluksi purin linukan ihan palasiksi. Tuli kasa osia, jotain kelamoduleja ja läjä haisevia johtoja. Johdot meni roskiin. Kaikki pellit pesin altaassa tehopesuaineella, ja pienemmät osat ja osakokonaisuudet meni ultraäänipesuriin. Puhdasta tuli. Anodijännitteen piirilevyä oli jo korjailtu…roskiin ja tein uuden tasuri / mittaus lev. Elkot meni uusiksi. Biassointi oli alunperin zenerillä, nyt tilalle tuli aiemmin Pepen, oh7fae, kanssa teetetty bias/qsk levy. Aivan, myös antennireleet meni uusiksi, tilalla on tyhjöreleet. Tämä mahdollistaa fullbreak workkimisen linukkateholla! Parasiittikuristimet meni roskiin, tilalle paremmat u-malliset lenkit.

Etulevy oli kulunut, niinpä maalasin sen uusiksi ruiskulla, automaalilla. Sen päälle tekstitykset ja lakka. Aika hyvä tuli vaikka pölyä on vaikea varoa ruiskumaalatessa. Kokoonpanon ja tarkistusten jälkeen olikin aika katsoa, lähteekö tehoa. Putket olin jo aiemmin tarkistanut suurjännite testerillä, ettei oikosia ole. Sähköt päälle…ja ei mitään epätavallista. Sisäänmenot olivat hyvin vireessä ja tehoakin läksi kohtuullisesti. Putket ovat vähä väsyneet mutta kyllä niistä 1kW lähtee joka bandilla. Anodijännitekin alkaa tippumaan, jenkkimuuntaja antaa jo periksi. Mutta ihan hyvä tuli. Ja ei ole tupakanhajua, muutamassa viikossa sen sai pois!
WP_20160508_06_25_21_Pro (1).jpg