M: Yaesu FRG-7

Eli myynnissä olisi tämä täysanaloginen vintage-RX (0,5-29,9MHz, CW SSB, AM) tarpeettomaksi jääneenä.

Muuten alkuperäiskuosissa oleva, soiva peli, mutta kilohertsiasteikon hehkulamput vaihdettu palamisen jälkeen punaisiin ledeihin. Tavoitteena ei ole ollut St. Paulin ja Reeperbahnin mannermainen tunnelma, vaan pitempi vaihtoväli ja vähemmän silmiin käypä valo hamshackin hämärissä.

Seuraavat asiat kannattaa huomioida:

  • Kytkimien kosketinpinnat putsattu hiljattain, mutta voi olla, että näillä vuosilla tämä operaatio on ennemmin tai myöhemmin edessä uudestaan.

  • Alkuperäinen (joka tässä siis paikalla) IF-filtteri on leveä (6kHz, -6dB) ja ainoa filtteri kaikilla modeilla. BC-kuuntelussa hyvät saundit, mutta pile-upeissa ja kontesteissa mennään korvaselektiivisyydellä. SSB:llä ei-toivotun sivukaistan vaimennus olematon.

  • Preselektori ja Barlow-Wadley -silmukka: Etupään voimakas selektiivisyys on hyvä asia suursignaalioloissa, mutta veivaat 3-4 nuppia, että saat taajuuden kohdalleen ja kahta nuppia, jos liikutaan saman megahertsin sisällä. Barlow-Wadley -silmukka taas aiheuttaa pienen harhasignaalin jokaisen megahertsin alkuun, kun 1MHz referenssin harmoniset vuotavat läpi. Tämä on vastaanottimen ominaisuus, joka voi haitata, jos heikko DX sattuu juuri bandin alkuun.

  • Varsin siistissä kunnossa. Ei tupakoitu/doupattu/ryypätty/paritettu, eikä hihhuloitu. Pohjapuolelta kotelosta puuttuu pari ruuvia ja joistakin näiden ruuvien paikoista puuttuu selvästi kierteet. Tukevasti kasassa kuitenkin.

  • Manuaali PDF:nä. Alkuperäismyyntipakkaus todennäköisesti makuloitu jo 70-luvulla.

Ebayssa jotkut toiveikkaat näköjään paria-kolmeasataa vailla ko. ratijosta. Lähtee tästä kyllä halvemmalla, mutta toisaalta voudin pelko ei ole tässä liiketoimessa ajavana tekijänä.

Omakutsu toimii.

Ilmainen toimitus kerhohuoneustolle ja kohtuullisin poikkeamin Oulu-Joensuu -reitin varrelle erikseen sovittavana aikana.

73 de Antti, oh7di