Maastoetsintää

Maastoetsintäkurssin toinen osa pidettiin Joensuussa Helatorstaina.
Hamssejakin oli mukana kiitettävästi. Kerrattiin kompassin käyttöa ja suunnistuksen alkeita. Kuitenkin todettiin, että kertaus oli väärä ilmaus… Asiat olivat unohtuneet siinä määrin, että useimmat asiat piti opetella alusta asti uudelleen. Maastossa käytiin hiukan “maistelemassa” etsintäketjun etenemistä. Maasto oli tasaista ja esteetöntä, mutta etsintäketju ei tahtonut pysyä ojennuksessa sittenkään. Todettiin, että jatketaan kulkemisen opettelua sitten joskus tosi tilanteissa.

Tosi tilanne tulikin heti viikon lopulla. Lauantaina kutsuttiin Vapepan väkeä maastoetsintään. Etsintä ei tuottanut silloin tulosta ja sunnuntaina jatkettiin suuremmalla joukolla maaston haravointia. Yön aikana oli tehty tarvittavia valmisteluja. Vapaaehtoisia oli koottu Tohmajärven ja Lieksan väliltä noin 50. Radiokaluston akut oli ladattu ja johtaminen voitiin suorittaa 68MHz radioverkolla. Verkko toimi hyvin eikä kännyköihin tarvinnut túrvautua merkittävästi.
Sää suosi, huolto toimi ja etsitä meni muutenkin hyvin. Mutta se tärkein asia, kadoksissa oleva henkilö on tätä kirjoitettaessa vieläkin tuntemattomassa paikassa.

Kiitokset mukana olleille hamsseille ja taustajoukoille !
Alpo OH7VL