Meidän Kalakukko-kisa nyt pääsiäismaanantaina 28.3.2016

Kalakukko-kilpailun järjestävät vuorotellen Pohjois-Karjalan Radiokerho ry., OH7AB; ja Kuopion Seitoset ry., OH7AA. Tänä vuonna vuorossa on Kuopion Seitoset ry., OH7AA; mutta tulleet lokit, tuloslaskennasta ym. löytyvät oh3ac.fi -sivun kautta.

On siis kunnia kutsua kaikki Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n, OH7AB; jäsenet tähän omaan kisaan. Se on jopa lähes velvollisuus …

Kutsumme siis Sinut mukaan kilpailemaan tai muuten pitämään hauskaa kotimaiseen Kalakukko 2016-kilpailuun. Perinteisen tavan mukaan se on tänäkin vuonna toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 28.3.2016. Pidäthän huolta, että olet radioaseman äärellä, mihin sitten oletkaan menossa tai tulossa pääsiäisenä. Viikonlopun WPX SSB-kilpailun jälkeen bandit ovat edelleen kuumat mutta häiriöttömät!

Tänä vuonna olemme taas kehittäneet sääntöjä kahdella CW-luokalla: ”Classic”-luokka eli lähetin ja/tai vastaanotin ei kilpailun aikana saa olla kytkettynä tietokoneeseen tai internettiin ja "Pumppu”-luokka eli osanottajalla ei ole automaattiavainta. (Pumppu, ”Vibroflex”, ”ryssän bugi” ym. kuitenkin sallittu.)

Tärkeät kellonajat ovat: (Toinen pääsiäispäivä!)
SSB: Maanantai, 28.3.2016, 07:00–09:00 UTC (10:00–12:00 SA)
CW: Maanantai, 28.3.2016, 10:00–12:00 UTC (13:00–15:00 SA)
RTTY: Maanantai, 28.3.2016, 13:00–14:00 UTC (16:00–17:00 SA)

Kalakukko on vuodesta toiseen jatkanut suosituimpana kotimaan kilpailuna. Viime vuonna pidetyssä SM-Kalakukossa oli 215 osallistujaa ja kusoja pidettiin 14.779! Tänäkin vuonna Kalakukko on SM-osakilpailu, onhan se kaikkien SM-kilpailuiden isä!

Miksi Kalakukko on suosituin? Kilpailun säännöt on tehty kilpailijoiden ehdoilla, ei järjestäjien!

 1. Meillä ei ole lokipakkoa. Tule, pidä hauskaa ja worki itsellesi sopiva määrä yhteyksiä. Jos et halua lähettää lokia, se on ihan OK! Emme tee lähettämättömien lokien mustaa listaa ja mikä tärkeintä: - vasta-asemia ei rangaista pistemenetyksillä siitä, ettet lähetä lokia!

 2. Meille kelpaa paperiloki, sähköposti ym. Sinun ei edes tarvitse puhtaaksikirjoittaa paperilokia! Jos haluat lähettää lokin, voit lähettää paperilokin tai sähköisen lokin, vaikkapa vain sähköpostilla listan pitämistäsi yhteyksistä ja sanomanvaihdosta. Totta kai olemme mielissämme, jos laitat Cabrillo-, ADIF- tai muun sähköisen lokin, se helpottaa yhteyksien tarkistamista!

 3. Kalakukosta löydät aina itsellesi sopivan luokan! Tiedämme, kuinka epäreilua on kilpailla luokassa, jossa toisilla on ylivoimaiset laitteet ja antennit. Eihän Volkkarillakaan pärjää Nico Rosbergin Mercedekselle. Kalakukon säännöistä löydät itsellesi luokan, jossa voit kilpailla sellaisten asemien kanssa, joilla on samantasoinen asema tai kokemus kuin sinulla. Nyt voit Volkkarilla kilpailla muita Volkkareita vastaan! Eikä tässä vielä kaikki: - voit osallistua useampaan luokkaan joiden ehdot täytät! Muista myös single band-luokat 80m ja 40m! YL-luokka ja “Uusien amatöörien luokka.”

 4. Kalakukon tulokset ovat läpinäkyvät! Kilpailun tulosten laskemisen jälkeen julkaisemme kaikkien kilpailuun osallistuneiden (paitsi tarkistus-) lokit nettisivulla. Voit tarkistaa itseltäsi ja muilta, missä menetettiin pisteitä, mitä kertoimia workittiin ja miksi muut workkivat paremmin kuin sinä! Sinulla on myös viikko tämän jälkeen aikaa reklamoida, jos tunnet että tuloksesi on laskettu väärin!

 5. Kalakukon tulokset tulevat nopeasti! Lokien viimeinen lähetyspäivä on viisi päivää kilpailun jälkeen eli lauantai 2.4.2014. Paperilokit toivotaan postitettavan kuitenkin heti kilpailun jälkeen! Olemme vakavasti sitä mieltä, että tuloksien laskemiseen menee täsmälleen sama aika, tekee sen sitten kilpailua seuraavan viikon aikana tai ensi syyskuussa. Siksi teemme sen niin pian kuin mahdollista! Viime vuotta ensimmäiset tulokset valmistuivat päivä dead-linen jälkeen.

Kilpailun säännöt löydät maaliskuun Radioamatööri-lehdestä tai seuraavasta linkistä oh3ac.fi/Kalakukko-kilpailu_%202016.pdf

Kalakukon lyhyt oppimäärä:

 • Sanoma: 59(9) 001 UU eli raportti, juokseva numero alkaen 001:sta ja maakuntasi.
 • Täydellinen yhteys 10 pistettä. Jokaisesta työskennellystä maakunnasta – paitsi omasta - kummallakin taajuusalueella, 40 p
 • Jos lähetät lokisi, lähetä se viiden päivän kuluessa eli viimeistään 2.4.2016 joko sähköpostilla [email protected] (ei, siinä ei ole kirjoitusvirhettä siis oh7aa.fi at gmail.com) tai
 • postitse Kuopion Seitoset ry, Tikkalantie 6, 70420 KUOPIO
  Kalakukon järjestää tänä vuonna Kuopion Seitoset ry, OH7AA.

Tulosten laskemisesta vastaa Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; Lokien lähettäneet, alustavat ja lopulliset tulokset sekä kilpailulokit tulevat löytymään osoitteesta oh3ac.fi
Järjestäjien puolesta
Jari, OH2BU