MFJ analysaattori korjattu

Heippa,

Kerhon MFJ-259 analysaattori on taas käyttökunnossa. Vaihdoin siihen alkuperäistä vastaavat patterikotelot (tnx OH7GGX) rikkoutuneiden tilalle. Sähköiseen kytkentään on sen verran puututtu, että patterikotelon ja laitteen väliin on juotettu pari schottky-diodia sarjaan. Tällä on tarkoitus varmistaa, että paristoja ei ladata vaikka alkuperäinen DC-runkoliittimen jännitekatkaisu pettäisi.

Laitteessa on siis paristot eikä akut. Kun paristot hiipuu, vaihda kaikki kerralla uusiin tai ilmoita minulle asiasta, niin tiedän itse ne uusia. Ajan kanssa jos paristot tuntuvat tyhjenevän liian nopeasti, voidaan harkita akkusysteemin paluuta. Syy miksi paristot vaihdettiin takaisin käyttöön oli mm. akkupaketin kanssa ilmenneet ongelmat ja latauselektroniikan puuttuminen laitteesta.

Joku on avannut laitteen ja hukannut puolet kotelon kiinnitysruuveista. Nämä olisi kiva saada takasin, niin pysyisi kotelo kiinni kunnolla ja olisi samanlaiset siistit ruuvit joka kohdassa!

Palautan laitteen kerholle tässä pääsiäisviikonlopun aikana…EDIT: Viimeistään tiistaina.

73 de kalustovastaava

Lisää huoltoa MFJ analysaattoriin.

Säätökonkka, jolla taajuus säädetään, alkaa olla mekaanisesti mennyt niin vanhaksi/kuluneeksi, että sitä pitäisi jatkossa pyöritellä melko varovaisesti.

Jos huomaatte taajuutta säätäessä ettei konkan akseli ole kunnolla paikoillaan, silloin pyörittely on syytä lopettaa välittömästi, koska seuraavana sieltä karkaavat akselissa olevat kuulat ja niiden paikoilleen saaminen on mutkikkaampi operaatio. Tällaisessa tilanteessa kannattaa viedä analysaattori kalustovastaavalle (Raimo OH4HLO) jatkotoimenpiteitä varten.

Korjasin tänään kyseisen vian analysaattorista. Akselia pitelevä liuska oli päässyt irtoamaan paikoiltaan ja sitä myötä kuula. Nyt se toimii taas, mutta osat olivat niin löystyneet/kuluneet ajan myötä, että mitään takuita paikoillaan pysymisestä ei ole.

Jos joku tietää vastaavan rikkinäisen analysaattorin ja siinä olisi tuo säätökonkka paremmassa kunnossa, niin tuo konkka kannattaisi vaihtaa.

73 de Reijo OH7GGX