Muutoksia Kolin toistimella

Kolilla asennettiin 70 cm DMR-nelikko alas otetun 2 m kaksikon tilalle. Kahden metrin toistimeen yhdistettiin entisellä paikallaan oleva nelikko. Eihän se piru sieltä talven aikana mihinkään ole lähtenyt, brummi tulee, mutta ei ainakaan toistaiseksi blokkaa toistinta. Tietää uutta keikkaa mahdollisimman pian, jos joku teistä keksii suodattimen, niin se pikaisesti testiin tai otetaan nelikko alemmaksi ja tutkitaan samalla syöttöjohdon ja liitosten kunto.

73 Heimo

Moi,

Kuuntelin Kolin 2m lähetettä tänään Arin OH7FES SDR-vastaanottimen kautta. Minusta tuo häiriö kuulosti sekoitustuloksilta. Lähellä olevat signaalit sekoittuvat joko 2m-toistimen vastaanottimessa tai sitten kyseeössä on hankalammin korjattavissa oleva passiivinen intermodulaatio (PIM).

73 de Veijo

Jos suotimia ei löydy, lasketaan sitä 2m nelikkoa alaspäin. Ensin sen minkä orsia siirtämättä pystyy. Jos ei riitä, sitten nykyinen yläorsi uudeksi alaorreksi ja nykyinen alaorsi jää paikolleen uutena yläortena. Mastomiehet ovat kiireisiä, joten yritetään tehdä elokuussa.

73 Heimo