OH7AB lomamatkalla 70-luvun tyyliin

Oltiin torstaina 7.6. Rääkkylässä toteuttamassa Jussin OH7FQQ kanssa radioamatööriyhteyksiä 80m bandilla.

Yle kuvaa tällä hetkellä reality sarjaa nimeltä Lomamatka 70-luvulle. 2 onnekasta lomailijaa sai yllättäen pitää radioamatööriyhteyden poikaystävänsä kanssa. Käytimme kerhon kutsua OH7AB ja vasta-asema OH2NM kuului tosi hyvin dipoliantenniin, molemmilla asemilla second operaattorit onnistuivat varsin hyvin todennäköisesti ensimmäisestä radioamatööriyhteydestään.

Kalustona oli 70-luvun tyylisesti kerhon Kenwood TS-520 putki-HF, tämä oli henkilökohtaisesti ensimmäinen kokemus putkiradiosta, olihan siinä monta nuppia mitä piti veivata jotta yhteys saatiin aikaiseksi. Eikä se asemakaan tainnut olla ihan kohilleen säädetty tai taajuus hieman ryömi, mutta vähän vierestä kuunneltuna puheesta sai kuitenkin hyvin selvää. Ohjelma tulee Ylen kanavalta ensivuoden puolella, joten siihen asti joutuu odottelemaan miten onnistui hommat noin kuvaukselliselta puolelta. Jälkiviisaana olisi jotain asioita tehnyt toisin, mutta kaikinpuolin hyvä fiilis jäi hommasta.

Matti OH7FQP

Hienoa, juuri tuollaista tunteisiin vetoavaa esilletuloa harrasteemme kaipaa!
Muistutelkaahan laajemmaltikin sitten kun ohjelma tulee telkusta.
73 Arto

Vähän konstikkaitahan nuo vanhemmat kenut on ajella, mutta kyllä niillä kuso kulkee. Taajuus ryömii perstuntumalla arvioiden ensimmäisen tunnin ja sen jälkeenkin tarkasti kohdalleen saaminen on tuuripeliä. Putkipäätteen viritys voi olla tosi helppoa tahi sitten sellaista millipeliä että hermot menee, antennista riippuen. 80m pitäis olla sieltä helpommasta päästä kuitenkin vielä.

  • Aki OH7EAH

Tämä tulee yle1:ltä ti 25.6. 21:00.
yle.fi/ohjelmat/2162600