QSL asiaa

Tervehdys!

Koska QSL:iä ei ole “kuutiokaupalla” lähdössä, lähetetään kortit tästä eteenpäin kolme kertaa vuodessa.

Uudet lähetyspäivät ovat:

Huhtikuu 30.4.
Elokuu 31.8.
Joulukuu 31.12.

Lisäksi kortteja voidaan toimittaa tarpeen/mahdollisuuksien mukaan SRAL:n tapahtumiin.

Lähtevät kortit voi toimittaa kerholle ( QSL-lokeron 3. laatikko). Laatikossa ei ole tällä hetkellä mitään tekstiä lähtevistä korteista, mutta teen siihen jonkun tekstin lähiaikoina. Kortit tulee olla lajiteltuna SRAL:n ohjeiden mukaan sral.fi/sral/qsl.html .

Tuossa lajittelussa ei ole mitään ihmeellistä tai monimutkaista, yksinkertaistettuna homma menee näin:

  • DXCC-maittain aakkosjärjestyksessä
  • Ainoat erikoisuudet ovat OH/OH2-piirin ja jenkkien kortit.
  • OH:t piirijärjestykseen. OH2-nippuun ensin yksi ja kaksikirjaimiset suffiksit, sitten kolmikirjaimiset A- ja B-alkuiset suffiksit ja lopuksi loput OH2-kortit, jotka eivät kuulu edellämainittuihin ryhmiin.
  • Jenkkeihin kortit piirijärjestykseen, mutta nelospiiriin ensin yksikirjaimiset prefiksit ( esim. W4, N4, K4…), sitten kaksikirjaimiset prefiksit ( esim. AA4, KC4, KB4, WB4…)
  • OH7AB:n jäsenien kortit suoraan asianomaisten QSL-lokeroon, niitä ei tarvitse kierrättää SRAL:n buroon kautta. (Jos et ole varma onko joku kerhon jäsen, sitten kortti normaalisti lähteviin)

Jos nuo OH2 ja jenkkipoikkeukset tuntuvat ylivoimaisilta, laittakaa edes OH:t ja Jenkit piirijärjestykseen, sekin helpottaa jo paljon.

Koska useimmilla kortteja lähtee kerrallaan suhteellisen pieni määrä, kortit voi olla yhdessä nipussa, mutta kuitenkin em. järjestyksessä.

Sitten pari muuta asiaa korttien lähetyksestä… Kerätkää mieluiten lähtevät kerralla nippuun ja sitten nippu kerholle. Ettei lähetyspäivänä lähtevien laatikossa olisi 5 sekanippua samalta lähettäjältä. Se aiheuttaa ylimääräistä työtä QSL-pakettia kootessa. Kun tilaatte kortteja, tilatkaa standardikokoisia 9x14cm kortteja, tai ainakin hyvin lähelle tuota kokoa olevia. Suurimmat korttien toimittajat tekevätkin kortit automaattisesti tuohon kokoon. Ns. postikorttikoko vaurioituu käytännössä jo kun kortit laitetaan ensimmäisen kerran pakettiin ja kohti Riihimäkeä.

Jos joku asia lähtevissä korteissa mietityttää, kysykää allekirjoittaneelta kerholla, bandilla, foorumilla tai sähköpostilla (sral omakutsu). Jos porukka kokee jonkun aktiivisuuspistoksen ja lähteviä kortteja alkaa tulla enemmän, voidaan kortteja lähettää useamminkin, mutta toistaiseksi mennään tuolla 3 krt/vuodessa-rytmillä. Seuraava deadline on vajaan kuukauden päästä, joten laittakaahan kortit nippuun ja kerholle.

73 de Panu, OH7CW

QSL-korttien lähetyspäivä lähestyy !

Toimittakaa kortit kuun loppuun mennessä kerholle, niin ne lähtee kuun vaihteen jälkeen eteenpäin Riihimäelle.

  • Panu OH7CW