Radio ohjelmaa nettiin

On väärin puhua radio ohjelmasta tässä yhteydessä, mutta se kertoo oikeastaan idean pohjan.

Nettiä voi toki ajatella nykyaikaisena laillisena alustana piraattiradiolle. No sellaisten aika alkaa olla ohi kun netti on täynnänsä juuri sinne suunnattuja juonnettuja puhe ja viihdeohjelmia. Videoista nyt puhumattakaan. Pientä ruutua tuijottamassa nippu ihmisiä hassunkuriselta näyttävää videon pätkää.

Ne jotka ajelee autollaan, kuuntelee todennäköisesti radiota. Tai jotain muuta äänilähdettä. Hurjimmat jopa juttelevat radion välityksellä. Jotain radioamatöörejä.

Alan tuottaa radio-ohjelma tyyppistä podcastia, joka on ensinnäkin suomenkielinen. Ja ainoastaan puhuttu. Ei siis vinkeitä kuvatuksia eikä viuhuvia dia esityksiä. Sopii siis näppärästi autoilevalle, pimeässä makaavalle, kuulokkeilla yöaikaan hereillä oleville.

Aihealue tullee olemaan se mikä nyt sattuu kiinnostamaan. Tai paremmin se, mistä saan kiinnostavaa kerrontaa haastatteluilla höystettynä.

Nyt on menossa materiaalin hankintaa, joten ei pidä säikähtää jos tuttavallisesti teitä lähestyy mies mikrofonilta näyttävän laitteen kanssa esitellen itsensä: Tässä Teme @Temepaja. Mitäs täällä tapahtuu?

Tavoitteena siis koostaa asioita ympärillämme ja jakaa niitä sitten soveltuvan internet kanavan kautta ajattomaan ja sopivaan kuunteluhetkeen. Tuo kanava on vielä vähän työn alla, mutta infotaan siitä sitten kun koesoitot on tehty.

Ideoita otetaan vastaan. Omakutsu pelittää.

73’s de Teme, OH7T

Temepaja, on 90-luvulla elektroniikan ja teknisten tutkimusten tekoon perustettu työnimi. Sittemmin 2000 -luvulle päästyä se sisälsi mm. useita servereitä ja tietoteknisiä kokeiluja hurjan megaisen ADSL -yhteyden läpi. Samassa fyysisessä paikassa ajettiin myös tiistaitestejä sekä turistiin aalloilla, kolvin lämmössä useiden teknisten mittalaitteiden hehkussa. Sittemmin paja sulkeutui ja toiminta siirtyi mobiilimuotoon kiertäen myös Euroopassa. Nyttemmin Temepaja avautunee uudessa fyysisessä olemuksessaan, mutta toiminnallisuus on varhaisempaa huomattavasti suppeampaa.