Radioamatööriksi – Teams verkkokurssi

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää radioamatööriksi – Teams verkkokurssin 27.1.2021 - 24.3.2021. Kurssille ilmottautuminen 20.1.2021 mennessä.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on suorittaa Liikenne- ja viestintäviraston radioamatöörien perusluokan tutkinto. Tutkinto oikeuttaa käyttämään omaa radioamatöörilähetintä ja -asemaa sekä rakentamaan itselleen sähköverkkoon liitettäviä laitteita.

Toiminta ei perustu sisällön tuottamiseen tai juontamiseen radiokuuntelijoille, vaan yhteydenpitoon alan harrastajien kesken. Radioamatööriltä ei vaadita teknistä taustaa, saatikka kiinnostusta elektroniikkaa tai tietoliikennettä kohtaan, mutta siitä ei ole haittaa vaan päinvastoin. Rakentelu on ihan oma osa-alueensa harrastuksessa ja monet rakentavatkin itse laitteita ja antenneita.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus sopii kaikille ja siihen voivat ilmoittautua kaikki radioamatööritoiminnasta tai radioviestinnästä ja kiinnostuneet. Ennakkotietoutta ei tarvitse olla mutta tutkinnon läpäiseminen vaatii etäkurssin lisäksi itseopiskelua johon annetaan tulitukea. Radioamatööritutkinnon suorittamisessa Suomessa jo hyväksytyillä tutkintomoduuleilla ei ole vanhenemisaikaa, joten ne voi suorittaa joko yksi kerrallaan tai kaikki samassa tutkintotilaisuudessa
Radioamatöörit varmistavat työllään ihmisten turvallisuutta. Poikkeusoloissa radioamatöörien laitteilla ja toimilla saadaan muodostettua viestintäyhteyksiä, vaikka yleiset tietoliikenneyhteydet ja sähköt olisivat poikki.

Lisätietoa: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/152825?fbclid=IwAR1j8uuxZSCuKC-5EhcmSDrhnEYUC3vRG1d8mIKsSb0Lwbj0zIcljvYNpG4