Vapepa - peruskurssi

Tänään 1.3.2017 oli OH7AB radiokerholla teemailta aiheena Vapaaehtoinen pelastuspalvelu.
Aihe oli kiinnostava ja toivottiin lisätietoa. Tällä hetkellä ei ole sopivaa kurssia lähiseudulla, mutta jos on asiasta kiinnostuneita niin voidaan pyytää yhden illan “Vapepa peruskurssi” tälle keväälle esimerkiksi Joensuuhun. Kurssi ei velvoita mihinkään, mutta siitä saa kaikki tarvittavat perustiedot asiasta.

Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä mieluiten omakutsu sähköpostilla OH7VL (at) SRAL.fi niin kyselen kouluttajaa ja paikkaa.

Alpo / OH7VL

No niin, minä ilmoittauduin. Nyt joukolla tutustumaan tarkemmin Vapepa- juttuihin. Meillä on maankuulua toimintaa jo verkkojen rakentamisessa, nyt näytetään että osaamme myös hoitaa Vapepa- viestiliikennettä. Tämähän on peruskurssi vapaaehtoisen pelastustoiminnan perusteisiin, siis hyvä käydä jo yleistiedon takia. Ja eihän sitä tiedä, millainen innostus toimintaaan tulee tämän myötä. Nähdään kurssilla!

Terve!

Minäkin olisin kiinnostunut :slight_smile:

de OH7EKL / Toni

Juu… meitsi myös!!
de Ari/oh7bfj

Hei.
Otsikossa mainittuja peruskursseja ei nyt lähiaikoina järjestetä, mutta
kaksi päivän mittaista taajama etsintäkurssia järjestetään tänä keväänä Pohjois-Karjalassa.
Ensimmäinen on Pyhäselässä 8.4.2017. Tähän ilmoittautuminen nettilomakkeella 26.3. mennessä.
Seuraava kurssi Enossa 13.5.2017. Tähän ilmoittautuminen 23.4. mennessä.

Molemmille kursseille otetaan 30 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumislomake sulkeutuu eräpäivän jälkeen.

Alla linkit lisätietoihin ja ilmoittautumislomakkeille.
vapepa.fi/tapahtuma/taajamaetsi … haselassa/
vapepa.fi/tapahtuma/taajamaetsi … us-enossa/

Alpo / OH7VL

Minä voisin lähteä kertaamaan Enon kurssille.
Arto oh7bd

Minä harkitsen myös tuota Enon kurssia. Joku päivä sitten olin palaverissa, jossa poliisi painotti nimenomaan taajamaetsintää ja sen opettelun tärkeyttä. Niitä tulee nykyisin poliisille eniten ja ne ovat haasteellisia. Maastoetsintä on siihen verrattuna helppoa koska koiria voidaan käyttää vapaammin.

Alpo /OH7VL

Web kaavake toimi. Ilmoittauduin tänään Enon kurssille.
Etsintöjä tulee harvoin, mutta tänään oli lapsi kateissa.
Vapaaehtoisia tarvitaan.

Pyhäselän kurssin ilmoittautuminen on päättynyt. Enon kurssille mahtuu vielä. Eli lauantaina 13.5. etsintäkurssi ja harjoitus Enon taajamassa. Suosittelen.

Tietääkseni hamssien hälytysryhmää ei ole Pohjois-Karjalassa hälytetty 80 -luvun jälkeen kertaakaan. Kännyköiden tultua luultavasti ajateltiin, että radioita ja radiomiehiä ei enää tarvita.
Nyt etsintämenetelmät ovat muuttumassa nopeatempoisemmaksi, pienissä partioissa tapahtuvaksi partioetsinnäksi. Nyt on alettu jälleen arvostaa radiolla tapahtuvaa johtamista. Sekä hyviä radioita on kaikkien saatavilla.

Radioamatöörien tarve hälytysryhmänä on mielestäni edelleen harvinaista, mutta hyviä yksittäisiä radiohenkilöitä, siis meitä, tarvitaaan joka paikassa, missä Vapepa toimii.
Eli Joensuussa, Nurmeksessa, Lieksassa, Kiteellä, Outokummussa, Enossa jne. Kun vapepa hälytetään johonkin paikkaan, niin olisi hyvä jos paikkakunnan hälytysryhmässä olisi joku vapepa- koulutettu hamssi. Etsintätilanteessa hänen tehtäväksi annettaisiin todennäköisesti viestityksen hoitaminen.

Eikun rohkeasti kursseille.

73 Alpo OH7VL

Enon kurssin ilmoittautumislinkki on jo kiinni. Pari paikkaa on vapaana ja mukaan ehtii vielä. Alpolle oh7vl se kertokaa… @sral.fi.
73 Arto oh7bd

Etsintäharjoitus pidettiin menneenä lauantaina 13.5. Enon kirkonkylän keskustassa.
Ennen harjoitusta poliisi piti lyhyen koulutuksen kadonneen etsinnästä.
Alpo / OH7VL