Varaverkko valtakunnallisessa harjoituksessa 24.-25.11.2017

Tervehdys

ja tässä viimeisiä kuulumisia radioaktiivisesta toiminnastamme! Olemme käyttäneet mahdottomasti aikaa selvittääksemme toistimille parhaat mahdolliset paikat alueella joka on 245 km pitkä ja 150 km leveä eli P-K:n maakunta! P-K:n ja Ylä-Karjalan kerhojen puitteissa on tehty varaverkkojen kehittämistä ja kokeilua periaatteella, että puhetoistimet, pakettitoistimet ja datatoistimet ovat eri verkoissa.

Puhe, paketti ja data kulkevat eri verkoissa, koska välityskykyä on oltava silloin kun useampi niitä oikeasti tarvitsisi. Samaa “tiedonsiirtokaistaa on oltava”- logiikkaa olemme käyttäneet myös siinä, että maakunnan sisällä on useampi toistin, jotka voidaa kytkeä yhteen tai pitää erillisinä.

Kehittämisessä teemme yhteistyötä SRAL:n ja muiden maakuntien kerhojen kanssa. Ensi kuussa on seuraava MPK:n harjoitus, jossa testaillaan pakettiverkkoa ja opetellaan dataverkkoa. Oheisessa liitteessä on lyhyt esitys mitä olemme saaneet aikaiseksi. Listassa on henkilöitä, jotka tuntevat eri verkkojen tekniikat parhaiten. Useimmalla taitaa toimia omakutsu. Vielä yksi periaate, jota olemme noudattaneet: mahdollisimman yksinkertaisesti, yleisesti saatavilla olevilla laitteilla ja ohjelmilla. Näin niiden ylläpito ja kehittäminen on helpompaa.

Tervetuloa testailemaan yhdessä!
mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tu … n/id/90911

73 de OH7KP, Pertti

Hei

P-K:n radiokerhon rakentamat puhe- ja sanomavaraverkot (PUHEVARVE, SANOMAVARVE) peittävät jo lähes koko laajan P-K:n maakunnan ja ne ovat toiminnassa 24/7/365.

Puhetoistimet peittävät myös osan Kainuuta sekä Pohjois-Sawon maakuntoo. Ne kuuluu Kuopion länsipuolelle suakka jo normaaleissa ratijokelilöissä. Paljon aktiivisia puhetoistinten käyttäjiä on Sawossa-- hyvä homma! Uuvet käyttäjät ovat aina tervetulleita mukkaan.

P-K:n radiokerhon varaverkot esitellään Ham Karelia -18 tahtumassa (SRAL:n kesäleiri Nurmeksessa 19.- 22.7.2018). Tervetuloa.

73 de OH7ENS, Antti