Viestiliikenneharjoitus 15.- 16.3.2024

Pohjois-Karjalan radiokerho johtaa valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.2024 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöidään radioaalloilla eri puolille Suomea.

Kurssi soveltuu kaikille HF/VHF-radioista ja radioliikennöinnistä kiinnostuneille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille.

Jos tulet johtoasemalle, sinulle opetetaan radio, antennit sekä digiohjelmien asennus ja käyttö. Lisäksi pääset operoimaan em. laitteistolla johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Johtoasemalle tulevat kurssilaiset eivät tarvitse esitietoja tai aiempaa kokemusta HF-radioista tai radioliikennöinnistä.

Kurssilaisille ei jaeta varusteita. Omia M-05 varusteita voi käyttää. Majoittujille jaetaan tarvittavat liinavaatteet.

Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n nettisivujen kautta 4.3.2024 mennessä. Voit ilmoittautua myös etäasemaksi (ei kurssimaksua). Etäasemana voit toimia myös ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen.

Ilmoittautumiset Tommille (tommi.holopainen(at)gmail.com) 4.3.2024 mennessä (nimi, käytettävä kutsu, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Harjoitukseen osallistujille järjestetään ennen harjoitusta tietojärjestelmäkoulutus webinaarina.

Viestiliikenneperusteet ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen harjoitusta ja viimeiset päivitykset tarvittaessa harjoitusta edeltävänä iltana.

Jos tarvitset kuljetusta Joensuun rautatieasemalta harjoituspaikkaan, sovithan asiasta etukäteen kurssinjohtajan kanssa.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa MPK:n sivuilta sekä Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa harjoitukseen!