Viestiliikenneharjoitus 27. – 28.3.2020

Pohjois-Karjalan radiokerho järjestää viestiliikenneharjoituksen Liperissä 27.- 28.3.2020 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöidään P-K:n radiokerhon ja Ylä-Karjalan radioamatöörien rakentamassa maakunnan kattavassa sanoma- ja puhevaraverkoissa (toiminnassa 24/7) sekä HF- ja VHF-taajuuksilla (puhe ja data) eri puolille Suomea.

Jos tulet johtoasemalle Liperiin, sinulle opetetaan Winlink-ohjelmien asennus ja käyttö.

Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n nettisivujen kautta 28.2.2020 mennessä. Voit ilmoittautua myös etäasemaksi (ei kurssimaksua).

Etäasemana voit toimia myös ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen.

Ilmoittautumiset Tommille (tommi.holopainen(at)gmail.com) 28.2.2020 mennessä (nimi, tunnus, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Viestiliikenneperusteet ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen harjoitusta ja viimeiset päivitykset tarvittaessa harjoitusta edeltävänä iltana.

Ilmottautumiset ja lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa harjoitukseen!

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/100163

Pohjois-Karjalan radiokerhon johtama MPK:n viestiliikennekurssi Liperissä 27.- 28.3.2020 on peruttu koronavaarasta johtuen. Ne henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet harjoitukseen MPK:n kurssille, ovat saaneet kurssin peruuntumisesta tiedon.

Radioamatööritoiminta on ehdottoman koronavapaata ”bandillä”. Virus ei etene eikä leviä radioaalloilla.

Mikäli epidemia etenee pahimpiin uhkakuviin, on Pohjois-Karjalan radiokerho valmiina yhteiskunnalliseen valmiustoimintaan.

Viestiliikenneharjoitus järjestetään kuitenkin suunnitellusti 27.- 28.3.2020 omilta kotiasemilta.

Harjoitukseen osallistuvat henkilöt ja asemat toimivat omilta kotiasemiltaan itsenäisesti ja vastaavat itse omasta toiminnastaan.

Lisätietoa Tommilta (OH7JJT).

OI7AX toiminnassa puheella lauantaina 28.3.2020 kello 10.00 - 11.00 taajuudella 3660 (LSB).

Operaattorina Manu (OH7UE).

Tervetuloa radioaalloille.