Yhteistoimintaharjoitus

Sunnuntain 7.9.08 harjoitukseen osallistuu tietojeni mukaan mm urheilusukeltajia, järvipelastajia, maastoetsintä porukkaa koirineen ja toivon mukaan muutama radioamatööri. Harjoitus pyritään viemään läpi ilman kännyköitä. Viestivälineitä on käytössä seuraavasti; viranomaisilla virvet, järvimiehillä merivhf, meillä muilla 68 MHz ja 164 MHz radiot. 68 verkossa on tukiasema ja lisäksi käsiradioita. 164 verkko muodostetaan OH7AB:n kesällä saaman tukiasema-Reinikaisen ympärille. 164 MHz käsiradiot ovat SPR:n omaisuutta. Toivottavasti akut ladattuina. APRS systeemiä yritän myös ujuttaa sekaan parin gps/2m-lähettimen avulla.
Ainakin pari hamssia tarvitaan viestiaseman hoitoon. Minäkin voin olla siinä. Homma on haasteellinen. Ei olla tällaista ennen kokeiltu. Palkaksi saa varmasti haukut jos kusot ei kulje.
Tule mukaan !
Alpo OH7VL

Etsintäharjoitus onnistui

Harjoitus pidettiin Höytiäisen rannan tuntumassa sekä järvellä. Aiheena oli veneen kaatumisen vuoksi kadonneita ihmisiä. Järvipelastajat ja sukeltajat hoitivat vesistöetsinnän ja maastoetsijät mantereelta ja saarista. Maastoetsijöitten piti löytää vielä kadonnut sienestäjä. Radioamatöörit vastasivat viestiliikenteen onnistumisesta.

Viestitys hoidettiin radioilla. Muodostettiin kaksi radioverkkoa. 68 ja 164 MHz. Kalustona oli 164 MHz käsiradioita 5-6 kpl sekä niille tukiasemana kesällä saatu “Reinikainen”. Antenneina n 5m korkuisen putken nokassa GP sekä 5-el yagi.
68 MHz verkosssa oli asemia 3-4 ja niille oli myös oma tukiasema ja GP antenni.
Lisäksi eräälle koirapartiolle annettiin mukaan vyölaukussa kannettava APRS lähetin. Se toimi alussa hyvin, mutta auton akkuvirralla toimiva läppäri tyhjensi auton vanhan akun muutamassa tunnissa ja kokemukset jäivät vähäisiksi.

Harjoituksen johtaja pyysi välittämään parhaat kiitokset Artolle OH7BD, Ristolle OH7GWM ja Alpolle OH7VL hienosti onnistuneesta viestitoiminnasta. Hän toivoi myös hamsseja mukaan muihin harjoituksiin, sekä oikeisiin etsintätehtäviin
Terv Alpo